thumbnail

Expeditie Oost

Uitzending van zondag 13 juni 2021 om 11:00

Delen

Deze week begint het EK voetbal en daarom ging het team van Expeditie Oost samen met voetbalanalist Jan van Staa op bezoek bij Bertus Meijer. De 50-jarige Dalfsenaar is voetbalgrasexpert. Samen met een aantal vrijwilligers is hij verantwoordelijk voor de voetbalvelden in Dalfsen, Lemelerveld, Hoonhorst en Nieuwleusen. En dat doet Bertus niet onverdienstelijk. Hij is namelijk één van de vier genomineerden van de landelijke wedstrijd Fieldmanager of the Year 2021. Volgende week woensdag, 16 juni, is de finale van de wedstrijd Fieldmanager of the Year 2021 en weten we of Bertus zichzelf dé enige echte voetbalgrasexpert van Nederland mag noemen.

De wijk Rode Dorp in Deventer is inmiddels een bekende in onze provincie. Bij elk groot eindtoernooi toveren de bewoners de gehele wijk om tot een oase van oranje. De Sanatoriumdwarsstraat, de Enkstraat, de Tabakstraat. Enkele voorbeelden van straten waar buurtbewoners de handen uit de mouwen steken om er een feest van te maken.

De eerste EK-wedstrijd van Oranje staat voor de deur, hoog tijd om te kijken hoe de vlag er dit jaar bij hangt! Hebben ze dit jaar een beetje vertrouwen in onze Oranjeleeuwen?