thumbnail
9

Het Groene Oosten

Uitzending van dinsdag 6 april 2021 om 18:40

Meer info: http://www.hetgroeneoosten.nl

Delen

Het zonnetje begint weer te schijnen en we gaan weer volop naar buiten. Ook Het Groene Oosten trekt weer kriskras de provincie in om te laten zien dat een duurzaam leven niet saai of suf is, maar juist leuk en logisch. 
 

Zo is André van der Zee in deze 9e aflevering op bezoek bij Natuurlijke Kwekerij Decohof uit Hoonhorst, Farmfood uit Nijverdal en Holsto Tuinen & Buitenleven in Olst. Alle drie de bedrijven waren genomineerd voor de Groene Twinkeling 2021. Een prijs die wordt uitgereikt aan dé onderneming die het beste biodiversiteit en bedrijfsvoering weet te verbinden. De finalisten laten zien hoe simpel het kan zijn, ieder op een eigen manier. Ook jij kan thuis testen hoe biodivers jouw tuin is. Het enige wat je daarvoor nodig hebt is een katoenen onderbroek.

 

Mensen denken vaak dat als je eigenaar bent van een monument, dat je niks meer mag. In de historische binnenstad van Deventer bewijzen ze het tegendeel. Erfgoedvereniging Heemschut is samen met de gemeente en Deventer Energie Coöperatie een pilot gestart om vijf rijksmonumenten te verduurzamen. Twee eigenaren van een monumentaal huis geven je inzicht in hoe ver je kunt gaan. Ben jij eigenaar van een rijksmonument, wil jij verduurzamen, maar kun je wel wat financiële steun gebruiken? Dien je plan in bij Erfgoed Sterren en maak kans op €10.000,-

 

En tot slot neemt Groene Vlogger én boswachter Irene van der Linde van Staatsbosbeheer je mee naar buiten toe.