thumbnail

Overijssel Vandaag

Uitzending van dinsdag 11 juni 2019 om 17:00

Delen

Na een formatie van drie maanden presenteert het nieuwe College van Gedeputeerde Staten in Overijssel vandaag het coalitieprogramma. Het CDA, VVD, PvdA, ChristenUnie en SGP gaan de komende jaren de provincie besturen. Het nieuwe provinciebestuur heeft naar alle waarschijnlijkheid zes gedeputeerden in plaats van vijf. Het CDA levert er twee, de andere partijen allemaal één. 

Het is begonnen! Het WK vrouwenvoetbal en dat zorgt voor oranjekoorts in onder anderen Deventer. De bewoners van de Sanatoriumdwarsstraat hebben de straat versierd met oranje slingers en spandoeken. De straat werd twee jaar geleden ook al omgevormd tot een oranje fanzone. Vanmiddag spelen de Nederlandse voetbalsters om drie uur hun eerste wedstrijd op het WK in Frankrijk, Nieuw-Zeeland is de tegenstander. Namens Overijssel doen onder meer Jill Roord, Anouk Dekker en Danique Kerkdijk mee.

Een filmpje van 16 seconden is na 2 dagen al zo'n 100-duizend keer bekeken. De Zwolse Nathalie de Weerd zette het zondag op Twitter. Ze maakte in het in haar eigen achtertuin en je ziet er 4 uilen op die naast elkaar op een bankje zitten. Het gaat om ransuilen. Onze verslaggever Mark Bakker nam een kijkje in de wijk Westenholte in Zwolle.

Steeds meer mensen in onze provincie worden er helemaal gek van. We hebben het over de Eikenprocessie rups.

Ook de familie Kokhuis uit Hengelo. Ze kunnen niet meer genieten van hun tuin omdat deze enorme eikenbomen helemaal onder de harige rupsen zitten.

Er komt geen aanvullend onderzoek naar het doodschieten van een jager in Vriezenveen. Dat heeft de rechtbank vandaag bepaald in een regiezitting rond die zaak. Volgens de rechter heeft de jager niet moedwillig gehandeld tijdens het incident in juni vorig jaar, waarbij hij zijn oom en collega-jager doodschoot.