thumbnail

SPUNCK

Uitzending van woensdag 20 oktober 2021 om 17:30

Delen

Oscar Rodenburg studeert Jazz aan het conservatorium te Amsterdam, heeft een goede podium “ presence “ en is altijd strak nostalgisch jaren ‘30 gekleed. Naast Jazz en de zangstijl van crooners als Dean Martin heeft Oscar de kwaliteiten van een kleinkunstenaar.

Dennis Alink uit Oldenzaal is een Nederlands filmmaker en filmcriticus. Zo maakte hij onder meer de documentaire Unknown Brood die In LA werd genomineerd en een bioscoopfilm over Freek de Jonge. Al meer dan tien jaar bespreekt hij films op allerlei tv en radioprogramma's en interviewt hij mensen uit de filmwereld. Binnenkort is Dennis Alink is een van de juryleden bij het TWente Short, filmfestival van de korte film, dat 14 november in Oldenzaal wordt gehouden. Want wat maakt een film nu een goede film? 

Henk Lassche, is kunstschilder en woont en werkt in Hengelo. Zijn bezoek aan de studio gaat niet over zijn eigen werk maar zijn passie voor kunstenaars met roots in het Oosten. Theo Wolvecamp bijvoorbeeld, of Eef de Weerd. En de Haanstra’s. Een kunstenaarsfamilie van schilders en makers van wie Bert Haanstra, de filmmaker, mogelijk de bekendste is. 

Hoe klinkt de drup van de regen in Kaapstad? Hoe klinkt de wind aan de Nederlandse kust? Kunstenaarsduo BrotherTill uit Zwolle, de Nederlandse filmmaker Jonathan Sipkema en de Zuid-Afrikaanse artiesten Jitsvinger en filmmaker Lindsey Appolis, werkten samen precies 72 uur aan de korte film 'Hoe klink ONS'. Op meer dan 13.000 kilometer afstand van elkaar: In Zwolle en Kaapstad. Vrijdag gaat de film in première in Zuid-Afrika.