Cultuur

Alle RTV Oost-podcasts

Sint zoekt residentie

De intocht van Sinterklaas verloopt door de coronacrisis anders dan anders. De goedheiligman komt tot zijn grote frustratie de Randstad niet meer in. Minister van Sinterklaaszaken, Ank Bijleveld, stuurt Sinterklaas door naar het oosten van het land, daar is ruimte genoeg. En dus vaart de stoomboot met een mopperende en mokkende Sinterklaas door naar Overijssel, op zoek naar een nieuwe residentie…

Een hoorspel van 15 afleveringen, vanaf 16 november 2020 elke werkdag rond 12.00 uur.

►iTunes  ►Spotify  ►Stitcher  ►RSS  ►TuneIn

 

Moord op het Oosterveld

Begin juli 2018 is op Het Oosterveld in Enschede de 26-jarige Daan Mellee doodgeschoten. De afgelopen twee jaar heeft de politie de moord (nog) niet kunnen oplossen. Wat doet die onzekerheid met nabestaanden? Wie was Daan eigenlijk en waarom moest hij dood?

Misdaadjournalist Tom Meerbeek dook in deze zaak en maakte de podcastserie 'Moord op het Oosterveld'.

►iTunes  ►Spotify  ►Stitcher  ►RSS

 

De Stikstof Podcast

Hoe zit het nou eigenlijk met die stikstofcrisis? Er wordt zoveel over gezegd, maar wat is nou eigenlijk waar?

In deze podcast nemen Elisabeth van Kleef en Tim Woldering je mee in de stisktofcrisis. Uitspraken over stisktof worden besproken en gefactcheckt om zo de stisktofcrisis begrijpelijk te maken.

►iTunes  ►Spotify  ►Stitcher  ►RSS

 

Letter voor Letter

'Letter voor Letter' is een muzikaal programma met René Karst en Carola Smit, dat draait om de schoonheid van taal, lezen en schrijven. Het is bedoeld om de groep duizenden laaggeletterden in onze provincie te bereiken, en ze vervolgens op weg te helpen richting beter leren lezen en schrijven.

►iTunes  ►Spotify  ►Stitcher  ►RSS

 

Wijzen uit het Oosten

In Wijzen uit het Oosten gaan Jasper Morssink en Job Ravelli in gesprek met inspirerende en bijzondere mensen uit Overijssel. YouTubers, ondernemers en andere interessante figuren krijgen bezoek van deze heren.

►iTunes  ►Spotify  ►Stitcher  ►RSS

 

Sta op en vertel!

De podcast Sta op en vertel!, is een podcast waar Overijsselaars waargebeurde verhalen vertellen die ze zelf hebben meegemaakt. Dit kunnen allerlei verhalen zijn. Bijvoorbeeld over die ene keer dat je 112 moest bellen of een verhaal over die bizar toevallige gebeurtenis die je meemaakte terwijl je op reis/aan het werk/bij je oma was. RTV Oost biedt een 'keukentafel' waar Overijsselaars zich thuis voelen en naar elkaars verhalen luisteren.

►iTunes  ►Spotify  ►Stitcher  ►RSS

 

Welkom Wolf...

Sinds de wolf zich weer heeft laten zien in Overijssel kriebelt het bij Roelof Westerhof. Hij gaat op zoek naar het roofdier dat zoveel los maakt bij mensen. Op zoek in eigen provincie en daarbuiten. Hij spreekt met mensen die de terugkeer van de wolf toejuichen, maar ook met mensen die het roofdier liever weer zien vertrekken. Onderweg raakt hij verzeild in een discussie waarbij de standpunten wel heel erg ver uit elkaar liggen.  

►iTunes  ►Spotify  ►Stitcher  ►Online  ►RSS

 

De Oosttribune

In De Oostttribune bespreekt Bert van Losser elke maandag en vrijdag het Overijsselse voetbal. Analist Jan van Staa en verslaggever Tijmen van Wissing zijn de vaste gasten. Op vrijdag komen ook anderen uit de Overijsselse voetbalwereld aan het woord.

►iTunes  ►Spotify  ►Stitcher  ►RSS

 

Roze Golf

Wekelijks magazine voor Overijsselse homo's, lesbo's en biseksuelen. Met onder meer gesprekken met mensen over hun persoonlijke ervaringen en aandacht voor speciale activiteiten voor homo's.  

►iTunes  ►Spotify  ►Stitcher  ►Online  ►RSS

 

Groot Onderhoud

De presentatoren praten met al dan niet prominente Overijsselaars over hun passie, politiek, sport en andere zaken.

►iTunes  ►Spotify  ►Stitcher  ►Online  ►RSS

 

Kennisfestival Deventer

Hans Bellert en Jaco Meijboom van RTV Oost verzamelden gasten en sprekers tijdens het Kennisfestival in Deventer. In een aantal podcasts zijn prangende kwesties besproken die donderdag 14 juni 2018 in het Havenkwartier centraal stonden. 

Luister via:

►iTunes  ►Spotify  ►Stitcher  ►Online  ►RSS