FNV bereikt akkoord met Wehkamp over sociaal plan

Vakbond FNV heeft met Wehkamp een akkoord bereikt over een sociaal plan voor medewerkers die hun baan verliezen bij een reorganisatie. De stakende medewerkers moeten zich nog wel buigen over het plan.

Het Wehkamp-personeel van het distributiecentrum in het Gelderse Maurik en het hoofdkantoor in Zwolle neemt naar verwachting vanavond een beslissing. Details over de afspraken zijn nog niet bekendgemaakt.

Staking
Sinds twee weken wordt er gestaakt bij het webwinkelbedrijf. Vanochtend werd nog bij het hoofdkantoor in Zwolle geprotesteerd. Aanleiding is de reorganisatie waarbij banen verdwijnen op het hoofdkantoor en de twee distributiecentra van Wehkamp worden samengevoegd. Het centrum in het Gelderse Maurik wordt daarbij gesloten en het personeel kreeg de keuze om in Zwolle aan de slag te gaan. De afstand tussen die twee distributiecentra maakte zo'n overstap voor de meeste werknemers niet interessant.

FNV zette voor het sociaal plan in op een goede ontslagvergoeding voor iedereen die zijn baan kwijtraakt. Ook wilde de vakbond meer geld voor begeleiding naar ander werk en voor scholing, zodat ontslagen werknemers meer kans hebben om weer aan werk te komen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Meer over dit onderwerp:
Wehkamp Zwolle Ondernemend Overijssel Nieuws
Deel dit artikel: