Slachtoffer (21) houdt 'flinke brandwonden' over aan explosie op boot bij Kampen

De man (21) die gisteravond gewond raakte bij een explosie op een boot in het Ketelmeer, heeft 'flinke brandwonden' op zijn armen en benen. Dat zegt een woordvoerder van de KNRM, die vanochtend de vader van het slachtoffer sprak.

Tegen tien uur brak er brand uit op een motorjacht dat lag aangemeerd aan het IJsseloog, een eilandje midden in het Ketelmeer. De brand ontstond na een explosie.

Steekvlam

"Waarschijnlijk ging er iets mis met de gasfles waar de koelkast op was aangesloten", zegt Teun Molenaar van de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM). "Hierdoor hoopte zich gas op. Toen het slachtoffer de deur opentrok, kwam er een steekvlam vrij."

"Omstanders hadden hem op een stoel gezet en waren druk bezig zijn wonden te koelen", aldus reddingswerker Jan van Veen. Het andere slachtoffer kon ter plaatse worden behandeld. Vermoedelijk was hij kort in shock.

Brandwondencentrum

Van Veen voer met het brandwondenslachtoffer terug naar het vasteland, waar hij met een helikopter naar het brandwondencentrum in Beverwijk is gebracht. "Zijn brandwonden zagen er toen vrij ernstig uit."

Een dag later bleek het naar omstandigheden mee te vallen, zegt Van Veen. "Transplantatie bleek niet nodig." Teun Molenaar sprak de vader van het slachtoffer: "Het valt niet te ontkennen dat hij flink verbrand is, die littekens blijf je altijd zien. Maar zoals het er nu uitziet, komt het goed met hem."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Meer over dit onderwerp:
KNRM Kampen Ketelmeer IJsseldelta Nieuws
Deel dit artikel: