Twee botsingen in Ommen tussen wielrenners en fietsers in korte tijd, wielrenners stoppen niet

Een man is donderdag in Ommen van zijn fiets gevallen toen hij werd ingehaald door een wielrenner, die daarna gewoon verder reed. Dat meldt de politie Ommen. Het is de tweede keer in korte tijd dat zich een dergelijk incident voordoet in Ommen. Eerder meldde de politie al dat er een meisje in Ommen van haar fiets was gereden door een wielrenner. Ook hier reed de dader gewoon door. 

De man die donderdag in Giethmen van zijn fiets werd gereden, liep bij de botsing ernstige verwondingen op, meldt de politie Ommen op Facebook. Hij moest met spoed naar het ziekenhuis worden gebracht. 

Hard gegil

Het ongeluk gebeurde donderdag op de Dalmsholterweg in Giethmen. De man en de vrouw kwamen uit de richting van de Oude Raalterweg en fietsten richting de Lemelerweg, toen ze werden ingehaald door de wielrenner. Tijdens het inhalen, raakte de wielrenner de man die daardoor viel. De wielrenner reed door, ondanks hard gegil van de vrouw, zonder zich te bekommeren om het slachtoffer.

Twee dagen eerder ging het ook al mis met een meisje dat over het fietspad reed langs de Lemelerweg in Ommen. Uit tegenovergestelde richting kwam een groep wielrenners van wie één in aanraking kwam met het slachtoffer. Hierdoor viel ze van haar fiets en kwam in de berm terecht.

Rode shirts

Ze raakte licht gewond en haar fiets raakte beschadigd. De groep wielrenners, vermoedelijk in rode shirts gekleed, fietste gewoon door. Een passerende vrouw heeft zich bekommerd om het slachtoffer. De politie is in beide gevallen op zoek naar getuigen. 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Meer over dit onderwerp:
Ommen Vechtdal 112 Nieuws
Deel dit artikel: