Coronageval bij fysiotherapeut PEC Zwolle, wedstrijd tegen Cambuur gaat wel door

Bij PEC Zwolle is deze week een fysiotherapeut positief getest op het coronavirus. Het duel tegen SC Cambuur van vanmiddag gaat wel door.

Hij heeft geen symptomen of klachten en het gaat om een laag virusgehalte. Waarschijnlijk is het een restje van het virus, dat hij in maart al heeft gehad. Een nieuwe test bracht gisteren een negatieve uitslag. Na de test is er geen contact meer geweest met anderen binnen de club en de fysio is in thuisquarantine gegaan.

Opgelucht ademhalen

Voor trainer John Stegeman was het nieuws ook even schrikken: "Voor mij ook bijzonder en nieuw, maar het is volgens mij uiteindelijk allemaal goed gegaan. Ik kan opgelucht ademhalen, want het is wel een beetje de nieuwe wereld waar we nu in zitten. Daar moet je wel mee dealen als trainer en dit was voor mij de beproeving. In eerste instantie ging mijn hartslag ook wel iets omhoog, maar uiteindelijk toch weer rust op de plaats."

Extra aandacht

Het duel van PSV tegen UNA werd gisteren afgelast en vanmiddag werd een wedstrijd bij de amateurs van Genemuiden in de rust gestaakt vanwege corona. "Dat was ook goed mogelijk geweest als wij uiteindelijk spelers of mensen binnen de organisatie krijgen die positief getest worden, dan kan het zo zijn dat de wedstrijd wordt afgelast", weet Stegeman. "Dat is iets wat je niet wil. Niet in de voorbereiding, want dan mis je weer een wedstrijd. Maar dat wil je zeer zeker niet in de competitie. Dus voor ons extra aandacht, waar we al veel aandacht aan corona hebben besteed, vind ik. En dat is echt in goede handen van onze dokter Mineke Vegter, zijn we continu genoodzaakt om daar heel scherp op te blijven met elkaar en om de regels zo goed mogelijk na te leven."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Meer over dit onderwerp:
Zwolle PEC Zwolle Betaald voetbal Voetbal Sport
Deel dit artikel: