Het weekend van….de Zwarte Cross 2020

Dit jaar geen Zwarte Cross? Nou, zeker wel! Omroep Gelderland komt deze zomer met een bijzondere editie van het grootste festival van Nederland. Presentatoren Frank Oosterwegel en Lisanne Halleriet zorgen voor een onvergetelijk weekend. RTV Oost zendt deze speciale Zwarte Cross-editie aanstaande zaterdag uit om 17.15 uur.

De feestlocatie wordt opgebouwd op Playa Gassolina, op het terrein van de Zwarte Cross. Daar krijgen Lisanne en Frank onder andere bezoek van echte cross veteranen, namelijk Willem te Molder en Frank Miggelbrink. Samen met hen maken we er een speciale Zwarte Cross editie van.


Campinggasten
Op Playa Gassolina komen verschillende gasten voorbij. Zo komen onder andere de bandleden van de Boetners op bezoek, blikken we samen met de vader van organisator Hendrik Jan terug op de hoogtepunten van de cross en spreken we met bewoners van woonzorgcentrum Antoniushove, de vaste bezoekers van de Zwarte Cross. En dat niet alleen; ook brengen we het festival bij jou thuis met prachtige muzikale optredens van diverse bands en artiesten.

Optredens en verhalen
Tientallen optredens zouden plaatsvinden op de podia van het Achterhoekse festival. Helaas ziet dat er toch heel anders uit dit jaar. Een van de vaste artiesten op de cross is Racoon. We brengen een bezoek aan zanger Bart, die ons verwelkomt in zijn achtertuin in Zeeland. Hier ontdekken we wat de Zwarte Cross voor hen betekent. Zorg dus dat het bier koud staat, de festivalkleding klaarligt en dat je vrienden op de hoogte zijn, en maak er samen een onwies mooi weekend van!

Het weekend van… De Zwarte Cross zie je op zaterdag 18 juli om 17.15 bij TV Oost. Deze uitzending wordt elk uur herhaald. Uitzending gemist? Kijk het dan terug via https://www.rtvoost.nl/tv/gemist

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Deel dit artikel: