Anderhalf jaar cel geëist tegen man uit Vroomshoop voor doodslaan beste vriend

Tegen een 31-jarige man uit Vroomshoop is vandaag voor de rechtbank in Almelo anderhalf jaar cel geëist. De officier van justitie houdt de man verantwoordelijk voor de dood van zijn beste vriend in mei vorig jaar.

De man zou dronken zijn geweest toen hij zijn vriend geslagen heeft na een meningsverschil. Het slachtoffer zou achterover zijn gevallen en hard met het hoofd op straat terecht zijn gekomen. Daarbij ontstond zulk ernstig hersenletsel dat de vriend een dag of tien later daaraan overleed in het ziekenhuis.

Drie flessen sterke drank

Het staat vast dat de verdachte en zijn overleden beste vriend stevig onder invloed waren. In de uren voor het incident gingen er drie flessen sterke drank en minimaal één krat bier doorheen.

Het incident was vorig jaar op 24 mei, rond negen uur 's avonds. De twee besloten om een kijkje te nemen bij de mast van een geheime zender verderop. Op de terugweg viel zijn vriend plots op de grond, aldus de verdachte. Toen hij hem oppakte en eenmaal overeind weer losliet, viel de vriend nog een keer. "Ik hoorde een soort krakend geluid dat ik nooit meer vergeet", vertelde de man uit Vroomshoop.

'Aan de bek geslagen'

De officier van justitie heeft grote twijfels bij het verhaal van de man. Dat komt doordat hij tegen een centralist van 112 vertelde: "Ik heb ruzie gehad met mijn maat en hem aan de bek geslagen". Ook zou hij in het ziekenhuis tegen de ouders van het slachtoffer erkend hebben dat hij geslagen heeft. 

De nabestaanden verwijten hem dat hij zijn verhaal heeft aangepast om zijn "eigen hachje te redden". Zij riepen hem op om opening van zaken te geven. "Als je het lef hebt om iemand die je vriend is voor de bek te slaan, moet je ook het lef hebben om dat te erkennen", vertelde de broer van het slachtoffer. Hij sprak ook de wens uit dat de verdachte bestraft wordt. "Ook al beseffen we dat we onze broer er niet mee terugkrijgen."

Over twee weken doet de rechtbank uitspraak.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Meer over dit onderwerp:
Vroomshoop Regio Almelo Nieuws
Deel dit artikel: