Coronaposten in Twente blijven voorlopig, ondanks dalend aantal patiënten

De coronaspoedpost in Hengelo en de coronapost in Oldenzaal blijven voorlopig open, ondanks dat het aantal coronapatiënten al langere tijd terugloopt. De spoedpost blijft naar verwachting geopend zolang het virus in Nederland heerst. Wanneer de post in Oldenzaal stopt, is niet bekend.

De artsen merken dat het rustiger wordt bij de coronaposten. "Het is zeker merkbaar. Daarom schalen we ook een beetje af bij de coronaspoedpost in Hengelo. De openingstijden worden teruggebracht", vertelt Andrew Oostindjer, voorzitter van het crisisteam huisartsen Twente.

De spoedpost aan de Aletta Jacobslaan is bedoeld om de reguliere huisartsenposten in bijvoorbeeld Almelo en Enschede te ontlasten. Zodat op die locaties de acute huisartsenzorg kan worden geleverd, zonder dat andere patiënten risico lopen op besmetting.

Coronapost Oldenzaal

Met de coronapost aan de Prins Bernhardstraat in Oldenzaal willen de artsen efficiënter omgaan met de beschermingsmaterialen die schaars zijn, als mondkapjes. Mensen met klachten die op het virus kunnen duiden, moeten eerst contact opnemen met hun eigen huisarts. Deze zal hen, indien nodig, doorverwijzen naar de speciale post.

Bij die post is de aanloop wisselend. "Het aantal patiënten fluctueert daar nogal. Maar zolang de artsen het gevoel hebben dat de post nog nuttig is, zal deze openblijven. Wanneer het niet meer nuttig is? Ik denk als er nog maar één patiënt per dag komt", vertelt Oostindjer.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Deel dit artikel: