Het regent vandaag lintjes: deze 198 Overijsselaars krijgen een koninklijke onderscheiding

Vrijwillig jeugdteams van de plaatselijke voetbalclub trainen, EHBO-cursussen verzorgen in het dorp of snoeiwerkzaamheden in de gemeente verrichten. Vandaag maken gemeenten bekend wie er een koninklijke onderscheiding krijgen, ondanks de coronacrisis. In totaal worden vandaag 198 Overijsselaars in het zonnetje gezet.

Normaal worden de gedecoreerden met een smoes naar het gemeentehuis gelokt, waar een felbegeerd lintje op hen ligt te wachten. Maar vanwege de corona-uitbraak zal dat dit jaar anders gaan. 

Eén landelijk moment

De burgemeesters in Nederland, die normaal gesproken de te onderscheiden burgers toespreken om ze vervolgens de lintjes op te spelden, zullen telefonisch contact opnemen met de gelukkigen. Op die manier wordt hen medegedeeld dat het Zijne Majesteit de Koning heeft behaagd ze te benoemen in een orde.

De daadwerkelijke uitreiking van de versierselen wordt verplaatst naar één landelijk moment in het bijzijn van familie, vrienden en collega’s van de gedecoreerden. Wanneer dit zal zijn, is mede afhankelijk van het verloop van het coronavirus. 

Koninklijke onderscheidingen in cijfers

- 167 personen zijn benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau

- 1 persoon is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau met zwaarden

- 28 personen zijn benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau

- 2 personen zijn benoemd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau

Hoe zit het in jouw gemeente?

Kijk op de kaart hieronder wie in jouw gemeente zijn onderscheiden. Het kan zijn dat er voor jouw gemeente nog geen gegevens beschikbaar zijn, de kaart wordt gaande de dag aangevuld.

Ingrid Nijkamp uit Holten werd vandaag verrast met een lintje.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Meer over dit onderwerp:
lintjesregen Nieuws
Deel dit artikel: