Zwolse restauranthouders slaan handen ineen en brengen voorraden naar de voedselbank

Restauranthouders in Zwolle kunnen het niet aanzien dat ze veel eten moeten weggooien nu ze de komende weken dicht moeten. Ze bedachten samen met horecagroothandel Sligro een plan om de koelkasten leeg te halen en dat naar de voedselbank te brengen.

Het gaat om eten dat beperkt houdbaar is en nog in de verpakking zit. Daar zitten ook luxe producten bij zoals zuivelproducten gemaakt op de boerderij, verse zalm en eendenborstfilet. Daarnaast zijn er bijvoorbeeld ook salades, groenten en luxe broden.

Geen verspilling

Het idee ontstond bij Het Wijnhuis toen het personeel de keuken ging opruimen en de koelingen leeghaalde. Ze mochten alles wat weg moest mee nemen naar huis, maar dat was veel te veel. Nadat ze berichten hadden gehoord over tekorten bij de voedselbanken, besloten ze om de Voedselbank in Zwolle te bellen. Als snel werd een plan gemaakt om de overgebleven voorraden daar naartoe te brengen.

Koelwagen

Er werd contact gezocht met restauranthouders die met hetzelfde zitten en met horecagroothandel Sligro. Zo ontstond het plan om alle producten te verzamelen en te doneren. De cliënten van de voedselbank in Zwolle krijgen bericht wanneer ze deze producten kunnen ophalen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Meer over dit onderwerp:
Zwolle Voedselbank Nieuws
Deel dit artikel: