Besluit van voedselbank Hengelo om tijdelijk te stoppen vanwege corona roept vragen op

De voorlopige sluiting van de voedselbank in Hengelo vanwege de uitbraak van het coronavirus leidt tot vragen in de Hengelose gemeenteraad. De SP in de gemeenteraad wil weten wat het college van B&W doet om de problemen rond de voedselbank op te lossen zodat gezinnen die afhankelijk zijn van de voorziening niet in de kou komen te staan. 

Het bestuur van de voedselbank in Hengelo besloot vrijdag dat in lijn met de voorschriften van het RIVM het beter is om de voedselbank tijdelijk te sluiten. Het bestuur wil met de maatregel haar vrijwilligers in bescherming nemen. 

De voedselbank telt 105 vrijwilligers, waarvan zich twee donderdagavond al afmeldden. Het ging om mensen van 84 en 85 jaar die al een beetje verkouden waren en zich na het horen van de richtlijnen van het RIVM afmeldden. Volgens de voedselbank in Hengelo speelt het probleem bij meer voedselbanken in de regio. 

 

"Het zijn de minst draagkrachtigen uit de Twentse samenleving die getroffen worden door deze maatregel die vanuit de organisatie van
de voedselbank als een noodkreet genomen lijkt", stelt de SP in Hengelo in vragen aan het college. 

"Die noodkreet van de organisatie en vrijwilligers van de voedselbank moeten we zeer serieus nemen." De SP wil van het college weten of het gemeentebestuur zelf ook verrast werd door de maatregel van het bestuur van de voedselbank. Daarnaast wil de partij weten welke mogelijkheden er zijn om de mensen die in Hengelo afhankelijk zijn van de voedselbank te helpen. 

De SP wil weten of er beroep kan worden gedaan op bijvoorbeeld een noodfonds om de mensen te helpen die in de problemen komen door het besluit van de voedselbank. 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Meer over dit onderwerp:
Regio Hengelo coronavirus Nieuws
Deel dit artikel: