Geen bijeenkomsten met meer dan honderd mensen, hoe moet dat met begrafenissen?

Bijeenkomsten van meer dan honderd mensen moeten op last van de regering worden afgelast. Dat heeft grote maatschappelijke gevolgen, want hoe moet dat met uitvaarten waarvoor veel publieke belangstelling is? Mensen willen graag afscheid nemen van dierbaren, maar kunnen dit door de uitbraak van het coronavirus misschien niet doen zoals ze dat willen.

Algemeen directeur Pedro Swier van Vredehof Uitvaart in Enschede weet nog niet precies hoe om te gaan met de voorschriften van de regering. Hij vindt dat de branchevereniging met de minister en RIVM in gesprek moet voor een 'gedetailleerdere omschrijving van de maatregel.'

Voor Swier staat een ding nu voorop. "Rouwende familieleden moeten zich nu niet bezighouden met het coronavirus. Het gaat om het afscheid nemen van een dierbare." Swier wil dat mensen die net een dierbare hebben verloren of midden in het proces zitten van afscheid nemen, zich geen zorgen hoeven te maken.

Vredehof heeft al wel herdenkingsbijeenkomsten afgelast waarin een jaar na dato wordt stilgestaan bij het overlijden van een dierbare.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Meer over dit onderwerp:
Nieuws
Deel dit artikel: