Carlijn Achtereekte grijpt WK-zilver op 3000 meter

Carlijn Achtereekte heeft voor het eerst in haar carrière een WK-medaille in de wacht gesleept op de 3000 meter. De olympisch kampioen van Pyeongchang schaatste bij de wereldkampioenschappen afstanden in Salt Lake City naar het zilver.

De schaatsster uit Lettele reed een strakke race en zette een scherpe tijd van 3.54,92 op het bord. Uiteindelijk beet landgenoot Esmee Visser zich stuk op de tijd van Achtereekte. In het vervolg kon de Russische Natalia Voronina ook niet aan de tijd van de Overijsselaar komen, maar een rit later was meervoudig kampioene Martina Sablikova wél sneller dan Achtereekte. De Tsjechische reed naar 3.54,24 en die tijd was uiteindelijk genoeg voor de wereldtitel. 

Visser en Schouten
Landgenoten Esmee Visser (3.56,78) en Irene Schouten (3.58,26) werden respectievelijk vijfde en zevende. Het brons ging uiteindelijk naar Voronina, die derde werd in 3.55,53. Achtereekte zal morgen ook voor Nederland uitkomen in de ploegenachtervolging.

Teamsprint Krol
Vanavond komt Thomas Krol uit Deventer nog in actie op de teamsprint en morgen schaatst Raaltenaar Jan Smeekens de 500 meter. In het vervolg van het toernooi komt ook Joy Beune uit Borne nog in actie. 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Deel dit artikel: