Havi Beheer failliet: onduidelijkheid over geboekte reizen

Havi Beheer uit Goor is failliet verklaard. Onduidelijk is nog wat de gevolgen zijn voor het touringcarbedrijf Havi Travel. Bij Havi werken in totaal 172 mensen.

Directeur Hennie Visscher heeft het bankroet desgevraagd bevestigd. Volgens de directeur heeft Havi Beheer zelf het faillissement aangevraagd. Het personeel is intussen geïnformeerd.

Oorzaak problemen

De directeur wil niet vertellen waardoor Havi Beheer in de problemen is geraakt. "Dat ga ik u niet aangeven."

Fusie

Onduidelijk is nog wat de gevolgen zijn voor Havi Travel, het touringcarbedrijf dat vorig jaar ontstond doordat de twee gerenommeerde Twentse reisondernemingen Havi en Oad besloten hun krachten te bundelen.

Directeur Visscher zegt nog geen inzicht te hebben in hoe het nu verder gaat met mensen die een reis hebben geboekt via Havi Travel. "De situatie kan met de dag veranderen."

Havi organiseert onder meer groepsreizen naar allerlei evenementen. 

Internationale speler
Na de overname van Peter Langhout (2016) en Oad Bus (april 2018) is Havi Travel een van de grootste Nederlandse touringcarbedrijven geworden, aldus Havi op de eigen website. "We zijn een internationale speler en vervoeren jaarlijks meer dan 2.500 groepen door heel Europa."

Havi telt drie vestigingen in Goor, Lith en Schiphol, maar heeft ook filialen in Polen, Roemenië en Zwitserland. Ook is Havi Travel actief in India, Cambodja en Indonesië.

Het wagenpark beslaat circa honderd bussen. Ook vervoert Havi veel voetbalsupporters van onder meer FC Twente, Ajax en De Graafschap.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Meer over dit onderwerp:
rijssen Nieuws
Deel dit artikel: