Mieke uit Losser is pleeggezin voor puppy's KNGF: "Met een hesje aan ging de knop om"

Het zien van een speelse hond die lekker vrij rond rende maar in een wenk veranderde toen hij zijn tuig weer aankreeg, was de aanleiding voor Mieke Geuverink uit Losser om puppy's in huis te nemen voor KNGF Geleidehonden. "Het was zo bijzonder om te zien dat je een hond zoiets kunt leren. Daar wilde ik graag aan meehelpen."

rtvoost-menu-ikwileenpup-2-evenementen

Mieke heeft met haar gezin sinds 2002 al vijftien honden opgevoed voor het KNGF en heeft dus veel ervaring. "Je krijgt zo'n pluizig bolletje hond in huis en het is fascinerend te zien hoe zo'n puppy vorderingen maakt en uiteindelijk na één jaar naar school gaat."

Leerzaam voor de kinderen

Het gezin heeft ook honden opgevoed in de periode dat de kinderen nog jong waren. Mieke heeft de ervaring dat het voor de kinderen leerzaam is: "Ze leren dat niet alles voor 'jezelf' is en dat je zo'n hondje na een jaar moet wegbrengen. Je hebt dat een jaar in gedachten, je weet dat het gaat gebeuren en de kinderen hebben daar nooit moeite mee gehad."

En wanneer de hond daarna aan het werk is geeft dat ook een trots gevoel; "We hebben ze allemaal weergezien, soms pas na een paar jaar, maar dan is het geweldig om te zien wat een geleidehond voor iemand betekent. De hond kent je ook meteen weer, het zijn mooie momenten."

Mieke uit Losser adopteert puppy's voor KNGF: "Met een hesje aan ging de knop om"

KlaarWakker wil een pup!

Als het lukt om 5.000 euro bij elkaar te halen wordt er speciaal en exclusief voor alle donateurs een pagina aangemaakt waar je de 'KlaarWakker-pup' een jaar lang kunt volgen via een speciale besloten netwerk. 

Voor Overijssel in Actie steunt het ochtendprogramma KlaarWakker van Radio Oost de zoektocht naar nieuwe PuppyPleegGezinnen voor het KNGF. Wil jij geen pup in huis, maar wil je het werk van het KNGF wel steunen? Doneer dan hier.

KNGF pup (Foto: Sietse Smit /Hallo Losser)
KNGF pup (Foto: Sietse Smit /Hallo Losser)

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Deel dit artikel: