Man op camerabeelden in Wezep blijkt niet vermiste opa Dirk uit Kampen

De al anderhalf jaar vermiste 'opa Dirk' van den Belt uit Kampen is niet degene die onlangs een winkeldiefstal gepleegd zou hebben in Wezep. Verschillende mensen meenden Dirk, die ten tijde van zijn vermissing 81 was, te hebben herkend op camerabeelden die tuinwinkel Welkoop online plaatste.

Op 8 april 2018 vertrok Dirk van den Belt voor een wandeling, om vervolgens niet meer thuis te komen. "Ik kwam op een hele normale zondag beneden", vertelde kleindochter Irissa van den Belt. "Mijn oma had gebeld. Opa was gaan wandelen en was nog steeds niet terug." 

In de dagen na de vermissing werd hij gesignaleerd in onder meer Alkmaar, maar tot op heden is de tachtigplusser niet meer gevonden. Deze week ging het verhaal echter dat hij in Wezep gewinkeld zou hebben bij een tuinwinkel, samen met een vrouw.

Op de beelden is een man te zien met pet en bril en een blauwwit geruit overhemd aan. In de vele reacties werd de man herkend als Dirk. De politie laat nu weten dat de identiteit van de man op de beelden bekend is en dat het niet om opa Dirk gaat.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Meer over dit onderwerp:
ijsseldelta Kampen 112 Nieuws
Deel dit artikel: