Opvoeden kost geld!

Het opleiden van een geleidehond kost alleen al in het eerste jaar 5000 euro per pup. KlaarWakker wil samen met de luisteraars van KlaarWakker geld inzamelen voor de opvoeding van één pup. En dan gaan we die pup natuurlijk volgen wanneer hij of zij wordt opgevoed in onze eigen provincie.

Waarom is de basis voor een geleidehond zo belangrijk?

Annet werkt dagelijks met geleidehond Parker die ervoor zorgt dat ze haar zelfstandigheid weer terug heeft. Annet vertelde haar verhaal in KlaarWakker op Radio Oost.

Geleidehond


KlaarWakker wil een pup

5000 euro is er nodig voor de opvoeding van een pup. Dat gaat om kosten rond de geboorte van het nest en begeleiding de eerste weken. De medische kosten vanaf de geboorte tot de laatste uitvoerige medische keuring voor de pup naar ‘school’ gaat. Maar ook de intensieve begeleiding van de pups door de trainers van het KNGF Geleidehonden. Daarnaast is het KNGF voor de PPG’s 24 uur per dag 7 dagen in de week bereikbaar voor telefonische hulp. Als PPG kun je altijd terecht in geval van nood.

Presentator Jan-Willem Kobes van het ochtendprogramma van Radio Oost is samen met zijn vrouw al drie keer PPG geweest. En daarom ondersteunt hij de zoektocht van het KNGF naar nieuwe PuppyPleegGezinnen in en om Overijssel.

PuppyPleegGezin is vrijwilligerswerk

Als PPG krijg je géén vergoeding voor het werk, je kunt alleen aanspraak maken op een onkosten vergoeding voor reiskosten voor het halen en brengen van de pup en voor het bezoek aan de Universitaire kliniek in Utrecht voor het medisch onderzoek. 

Wel zorgt het KNGF voor alle medische kosten, anti-vlooien middelen, een mand en trainingsspeeltjes, en alle standaard dierenarts kosten van je lokale dierenarts. Ook het voer wordt geregeld en wordt aan huis bezorgd. 

Wil jij ook je tijd en energie stoppen in de opvoeding van een pup?  Kijk dan op deze website om te kijken welke voorwaarden het KNGF hiervoor stelt en meld je aan! https://geleidehond.nl/pagina/steun-ons/word-puppypleeggezin/onze-voorwaarden 

https://www.actievoorgeleidehonden.nl/actie/klaarwakker/donateurs  

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Meer over dit onderwerp:
Ik wil een pup Overijssel in actie Acties
Deel dit artikel: