Mannen langer vast in onderzoek naar geïsoleerd gezin in boerderij Ruinerwold

De twee mannen die zijn aangehouden in het onderzoek naar het gezin dat geïsoleerd leefde in het Drentse Ruinerwold, blijven langer vastzitten. Vader Gerrit Jan van D. en klusjesman Josef B. blijven negentig dagen langer in de cel in alle beperkingen. Dit betekent dat ze alleen contact mogen hebben met een advocaat. 

Het team forensische opsporing van de Nationale Politie heeft de afgelopen weken de boerderij al digitaal in kaart gebracht. Vandaag werd bekend dat de rechtbank vanmiddag zelf een kijkje neemt in de boerderij.

Boerderij

Twee weken geleden werd in de boerderij een 'spookgezin' ontdekt. Dat gebeurde nadat de oudste van de kinderen Jan (25) in een kroeg om hulp vroeg. Hij zou, samen met zijn vader Gerrit Jan van D. en vijf andere jongvolwassenen, jarenlang afgezonderd van de buitenwereld hebben geleefd. Het gezin woonde daarvoor onder meer in Zwartsluis en Hasselt en zou grond hebben gehad in Punthorst.

Gerrit Jan van D. en Josef B. worden onder meer verdacht van vrijheidsberoving, het toebrengen van schade aan de gezondheid en witwassen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Meer over dit onderwerp:
112 Ruinerwold Nieuws
Deel dit artikel: