Gebruikers voedselbank Overijssel stijgt nauwelijks

De voedselbank Midden-Twente en die in Enschede hebben het afgelopen half jaar meer gebruikers gekregen. Daarmee zijn ze een uitzondering in Overijssel. De andere voedselbanken zien nauwelijks een stijging van gebruikers. 

Het aantal mensen dat een beroep kan doen op de voedselbank is landelijk gestegen met acht procent. Bij Midden-Twente zelfs met tien procent. De voedselbank denkt te weten hoe dit komt, namelijk door de stijgende kosten voor onder meer de ziektekostenverzekering. Ook maken steeds meer éénpersoonshuishoudens gebruik van een voedselpakket. 

Alle voedselbanken krijgen genoeg levensmiddelen om de pakketten mee te vullen. Zowel de houdbare als de versproducten worden aangeleverd door plaatselijke ondernemers, maar ook door de grootgrutters. 

De voedselbank Midden-Twente heeft zelfs een primeur daarin. Over twee weken levert ook de HEMA producten voor de voedselbank. Het warenhuis gaat leveren aan zeven voedselbanken in het hele land. Midden-Twente hoopt dat dat vooral rond de feestdagen dat "lekkere extraatje zal opleveren".

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Deel dit artikel: