Vak-P collecteert rond duel met RKC voor behoud sfeeracties in De Grolsch Veste

Supportersvereniging Vak-P maakte indruk voor aanvang van het duel met PSV met het enorme spandoek dat toen over de tribunes werd uitgerold. Maar dit soort acties kosten geld en 'de bodem van de centenpot is in zicht', schrijft de supportersvereniging op Facebook. Daarom wordt zondag voor aanvang van het duel met RKC Waalwijk gecollecteerd onder de supporters van FC Twente. 

Een eerdere collecte van Vak-P leverde in september 2018 veertigduizend euro op. Zondag staan bij de ingangen van de verschillende vakken weer emmers waar supporters een vrijwillige gift in kunnen doen. 

Nog geen nieuwe vergunning

De collecte is nodig omdat Vak-P geen inkomstenbron meer heeft sinds het home van de vereniging is gesloten. Dat gebeurde rond het duel met PSV in april 2017. Dat supportershome mag overigens alweer een tijdje open, maar Vak-P heeft nog geen nieuwe drank- en horecavergunning aangevraagd.

Begrip en bijdrage

Vak-P wil graag doorgaan met sfeeracties. "Wij blijven onafhankelijk als voorheen onze sfeeracties uitvoeren, ook al dienen we nu weer noodgedwongen en met enige tegenzin, onze hand op te houden. We hopen op jullie begrip en bijdrage", schrijft de supportersvereniging. 

Dat er behoorlijk veel geld nodig is blijkt wel uit de verantwoording van de kosten voor sfeeracties die Vak-P vorig seizoen heeft georganiseerd. 

Tienduizenden euro's

Voor de doeken moest Vak-P bijna negentienduizend euro betalen. Verf kostte rond negenduizend euro. Voor netten moest ruim 2.300 euro worden betaald en aan papier, buis en overige kosten was Vak-P bijna 3.500 euro kwijt. In totaal gaf de supportersvereniging vorig seizoen 33.588 euro uit aan sfeeracties rond duels van FC Twente.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Meer over dit onderwerp:
FC Twente Vak P Regio Enschede Nieuws
Deel dit artikel: