Last van jeuk door de eikenprocessierups? Deze tips kregen wij binnen

Hij gebruikte Mentholgel en ging zelfs in een bad met karnemelk, maar nog steeds is hij niet van de jeuk af. Verslaggever Tim Woldering maakte de afgelopen periode meerdere reportages over de eikenprocessierups en sindsdien is hij zelf continu aan het krabben. En de gouden tip om van de jeuk af te komen, heeft hij nog niet.

Op onze Facebookpagina kreeg hij nog meer tips, hieronder een overzicht.

Föhnen 

Op sociale media wordt deze tip steeds vaker benoemd. Zo wordt gezegd dat wanneer je de bultjes verwarmt, het eiwit in het gif begint te stollen. Vervolgens zouden de bultjes als sneeuw voor de zon moeten verdwijnen. Als je dit gaat proberen let er dan op dat je geen brandwonden krijgt. 

Weegbree

Een andere tip die vaak genoemd wordt, is om de weegbree te gebruiken. De vers geplukte bladeren kan je over de bultjes wrijven. Belangrijk is wel om eerst de bladeren te kneuzen. Zo komt het sap in contact met de huid. 

Weegbree (Foto: Groen Overijssel/ Yfke De Dood Terpstra)
Weegbree (Foto: Groen Overijssel/ Yfke De Dood Terpstra)

Crèmes 

Verder kregen we veel berichten binnen dat Aloë Vera zou helpen. En ook slakkencrème en paardenzalf werden genoemd. Of deze tips ook echt helpen? Dat is de vraag. De reacties zijn in ieder geval positief, dus misschien is het wel het proberen waard.

Wat werkt niet?

In een bad gaan zitten vol met karnemelk is iets wat niet zo goed werkt. Verslaggever Tim probeerde dat uit. Inmiddels heeft hij minder last van de jeuk, maar of dat door de karnemelk komt? Zelf denkt hij in ieder geval van niet. 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Meer over dit onderwerp:
eikenprocessierups Groen Overijssel Nieuws
Deel dit artikel: