Drie aanhoudingen voor belagen gezin in Enschedese wijk Dolphia

De politie heeft drie aanhoudingen verricht voor het belagen van een Syrisch gezin in de Enschedese wijk Dolphia. Het gaat om twee vrouwen (18 en 33 jaar) en een man (35) uit Enschede.

Wat er in mei precies is gebeurd in de wijk, is niet bekend. De politie meldt dat een man en een vrouw bij hun woning aan de Cronjéstraat werden mishandeld. Het gezin werd belaagd nadat er kort daarvoor ruzie was ontstaan tussen kinderen over een bal waarmee werd gevoetbald op het veld bij het Transvaalplein.

Volgens buurtbewoners zou de man kinderen hebben geslagen. Na het voorval is het Syrische gezin ergens anders ondergebracht. De burgemeester van Enschede, Onno van Veldhuizen, sprak in de gemeenteraad van schande. "Niemand speelt voor eigen rechter en deelt lijfstraffen uit."

Omdat onderzoek in de wijk in eerste instantie niets opleverde, werd onlangs een SMS-bom verstuurd naar buurtbewoners met de oproep om anoniem contact op te nemen met de politie als zij meer weten over de inbraak en het geweldsincident in het huis van het Syrische gezin. Of er naar aanleiding hiervan aanhoudingen zijn verricht, is niet bekend.

De 18-jarige vrouw uit Enschede werd vandaag aangehouden. De 33-jarige vrouw en een 35-jarige man meldden zich vandaag aan het politiebureau en werden ook aangehouden. Meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Meer over dit onderwerp:
112 Regio Enschede Nieuws
Deel dit artikel: