PEC Zwolle-schlemiel Van Duinen: ''Blij dat de scheidsrechter affloot''

Het was allesbehalve de middag van Mike van Duinen. De spits van PEC Zwolle kon de defensie van Willem II geen pijn doen en tot overmaat van ramp passeerde hij ook nog eens ploeggenoot Mickey van der Hart. Mede door zijn eigen doelpunt ging PEC Zwolle kansloos onderuit in Tilburg: 2-0.

Een week geleden zegevierden de Zwollenaren nog met 5-0 over Fortuna Sittard. Een galavoorstelling. "Het was wel dezelfde ploeg, maar vandaag was het absoluut niet goed. Dat is wel duidelijk", stelt van Duinen na afloop. "De nederlaag heeft geen tactische oorzaak. Het ligt aan de manier waarop zij de duels aangingen en hoe wij dat hebben gedaan. Zij waren veel agressiever. Ik kan niet uitleggen hoe het komt dat we op dat vlak worden afgetroefd. We weten allemaal dat het niet hoort, maar toch is het gebeurd."

Uitgevoetbald

PEC Zwolle kan deelname aan de play-offs om Europees voetbal definitief uit het hoofd zetten. "Je weet dat als je vandaag wint, je misschien weer een beetje aanhaakt. Nu komen we in een ruimte waarin we niet meer echt omhoog of omlaag kunnen. Dat is jammer", aldus Van Duinen, die zich negentig minuten lang heeft geërgerd tegen Willem II. "Ik was blij dat de scheidsrechter affloot. Voor iedereen van PEC Zwolle was het vandaag een grote teleurstelling. Dat mogen wij onszelf aanrekenen. Laten we er voor zorgen dat we zo hoog mogelijk op de ranglijst eindigen en dan gaan we op naar volgend seizoen."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Deel dit artikel: