Drie jaar celstraf geëist tegen Enschedeër voor het gijzelen van plaatsgenoot

Een man uit Enschede zou in mei vorig jaar urenlang in een flat in zijn woonplaats zijn gegijzeld. In die tijd zou hij niet alleen mishandeld zijn, maar werd hij ook bedreigd zijn met verkrachting. Een 27-jarige plaatsgenoot van het slachtoffer moest zich hiervoor verantwoorden bij de rechtbank. De officier eiste drie jaar celstraf, waarvan één jaar voorwaardelijk, tegen deze man.

Een 33-jarige medeverdachte uit Enschede hoorde anderhalf jaar tegen zich eisen, waarvan een half jaar voorwaardelijk. Het slachtoffer zou al een tijdje gechat hebben met de vriendin van de 27-jarige. Die was daar niet blij mee.

Mishandeld

Hij besloot om het slachtoffer te lokken door te doen alsof hij de vriendin was. Op de afgesproken locatie trof het slachtoffer een boze man die hem dwong om mee te gaan naar een flat. Daar zou hij door de 27- en 33-jarige zijn mishandeld, terwijl zijn telefoon werd afgepakt. 

In de badkamer zou het slachtoffer vervolgens zijn broek hebben moeten uittrekken waarna hij werd gedwongen om te knielen. De 27-jarige zou vervolgens gedreigd hebben hem te verkrachten. Zover kwam het niet.

Baan verloren

Volgens de officier van justitie heeft het slachtoffer nog steeds last van wat hem overkwam. De man zou zijn gevoel van veiligheid kwijt zijn en niet meer de straat op durven. Als gevolg daarvan verloor hij zijn baan en kon hij niet verder gaan met de studie. De twee verdachten zouden een schadevergoeding moeten betalen van 6400 euro.

De rechtbank doet over twee weken uitspraak.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Meer over dit onderwerp:
Regio Enschede Enschede Nieuws
Deel dit artikel: