Gemeenteraad Tubbergen wil dat college zich hard maakt voor trein Amsterdam-Berlijn

Tubbergen moet er samen met de provincie en Twentse en Duitse buurgemeenten alles aan doen de treinverbinding van Amsterdam naar Berlijn, via Hengelo, te behouden. Die opdracht heeft de gemeenteraad vanavond tijdens de gemeenteraadsvergadering gegeven aan het college van burgemeester en wethouders.

Ook wil de raad dat het traject 'toekomstproof' wordt gemaakt door het om te bouwen tot een hoge snelheidslijn.

Korter via Arnhem

Aanleiding voor de opdracht van de gemeenteraad is een quickscan door het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat en het Bundesministerium für Verkehr und digitale Infrastruktur. Hieruit blijkt dat de reistijd Amsterdam-Berlijn met bijna een uur verkort kan worden als de route via Arnhem-Emmerich zou lopen.

Volgens de gemeenteraad is de treinverbinding Amsterdam-Berlijn, met tussenstops in Hengelo en Almelo, een belangrijke verbinding met een grote economische waarde. Bovendien wordt er ook door inwoners van de gemeente Tubbergen veel gebruik gemaakt van deze verbinding.

'Verarming voor regio'
“Het verliezen van deze internationale verbinding betekent een verarming van onze regio”, zo stellen Jasper Oude Vrielink (CDA) en Alexander Plegt (DorpenCentraal), de initiatiefnemers voor deze motie.

“We zijn blij dat ook VVD en PvdA het belang hiervan inzien en deze motie mede ondertekenen. Het is dus echt een unanieme motie. We hebben het college gevraagd zich samen met andere Twentse en Duitse buurgemeenten, de provincie Overijssel, Euregio, het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat en de Tweede Kamer actief in te zetten voor het behoud van deze verbinding.”

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.