Drukke ochtendspits verwacht door pensioenstaking bij openbaar vervoer en politie

De landelijke pensioenprotesten van morgen zullen in de ochtend waarschijnlijk duidelijk merkbaar zijn in het openbaar vervoer en op verschillende snelwegen. De ANWB waarschuwt daarom voor een hele drukke ochtendspits. De NS heeft aangekondigd de dienstregeling een uur later op te starten dan normaal.

Onder meer NS-personeel, politiemedewerkers en anderen die in zware beroepen of ploegendienst werken demonstreren morgen voor een goed pensioen. De vakbonden verwachten dat tienduizenden mensen gaan demonstreren.

NS-personeel staakt vanaf 06.00 uur 66 minuten lang op verschillende plaatsen. Onder meer in Zwolle, Hengelo en Enschede wordt het werk neergelegd. De NS heeft daarom besloten om het opstarten van de dienstregeling, wat normaal om 06.00 uur begint, een uur op te schuiven naar 07.06 uur. Reizigers die vlak na het einde van de staking met de trein willen reizen wordt geadviseerd vlak voor vertrek de dienstregeling te checken.

Ook op de snelwegen zal het druk worden. Dienstwagens van de politie, defensie en andere hulpdiensten zullen een langzaamaanactie houden richting Den Haag. Het is de bedoeling dat de dienstwagens over de hele breedte van de snelweg niet harder dan 66 kilometer per uur rijden. Dat zal voor het overige verkeer veel hinder veroorzaken. 

Eén van de belangrijkste punten van de actievoerders is de wens om de pensioenleeftijd vast te zetten op 66 jaar, zodat mensen met zwaar werk ook gezond hun pensioen kunnen halen. Ook moet het pensioen meestijgen met de prijzen. 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Deel dit artikel: