Gary Hekman blijft in Oostenrijk en verschijnt niet aan start in Haaksbergen

Hij was een van de favorieten om de eerste marathon op natuurijs in Haaksbergen te winnen, maar Kampenaar Gary Hekman zal vanavond niet aan de start verschijnen. De schaatser is in Oostenrijk voor de Alternatieve Elfstedentocht op de Weissensee.

"Dan moet ik nu nog 1100 kilometer terugrijden en vanavond nog koersen. Dat wordt lastig", legt Hekman vanuit Oostenrijk uit. "Afgelopen nacht ben ik om half één aangekomen. Ik moet me nu focussen op de Weissensee."

Onvoorspelbaarheid

De Alternatieve Elfstedentocht wordt morgen op de Weissensee verreden. Om die reden staan de meeste nationale toppers vanavond niet op het Overijsselse ijs. Dat komt volgens Hekman mede door de onvoorspelbaarheid. "In geen enkele sport hoor je 's ochtends dat je 's avonds al een wedstrijd hebt."

'Iets speciaals'

Toch geeft de Kampenaar toe dat de eerste marathon op natuurijs iets speciaals heeft. "Dat is gewoon mooi, vooral door alle media-aandacht. Haaksbergen heeft ook altijd mijn voorkeur, vooral omdat er vaak 's avonds wordt gereden." Desalniettemin blijft Hekman in Oostenrijk. 

De schaatsmarathon is vanavond live te zien op TV Oost. De dames rijden om 19 uur, de heren starten een uur later.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Deel dit artikel: