Rugbydames uit Deventer uit de kleren voor sexy kalender

De rugbydames van The Pickwick Ladies uit Deventer zijn uit de kleren gegaan voor een stoere en sexy rugbykalender. Hiermee wil het team het damesrugby promoten én geld ophalen voor de eigen vereniging.

"We willen graag meer bekendheid geven aan damesrugby in het algemeen", vertelt initiatiefneemster Sanne van den Brink. "Zo laten we zien dat rugbydames niet alleen stoer zijn, maar ook best sexy. Wie weet levert het ons nog nieuwe teamgenootjes op."

Want het is als vrouwelijk sportteam niet eenvoudig om een volwaardige selectie bij elkaar te houden. Van den Brink: "We hebben toch wel vijftien speelsters nodig. Regelmatig moeten we een speelster langere tijd missen, bijvoorbeeld door zwangerschap. Er is telkens nieuwe aanwas nodig."

Succes in 2014

Naast de bekendheid hoopt de vereniging ook financieel te profiteren van de actie. Bij de vorige editie, in 2014, verkocht het team maar liefst 750 exemplaren van de kalender, verdeeld over het hele land.

De opbrengst ging destijds naar nieuwe materialen voor de tien jeugdteams, twee herenteams en het damesteam van de vereniging. Maar inmiddels zijn die spullen aan vervanging toe en dus is het tijd voor een nieuwe kalender.

Het team is in de tussentijd behoorlijk vernieuwd en zo zijn er voldoende nieuwe dames die dit keer de kalender sieren. De kalender kost tien euro en is te bestellen via kalender@pickwickplayers.nl of te koop achter de bar van de rugbyclub.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Meer over dit onderwerp:
deventer rugby kalender Nieuws
Deel dit artikel: