Cel- en werkstraf geëist tegen Hengeloër die telefoon meenam na mishandeling

Tegen een 22-jarige man uit Hengelo is een werkstraf van 100 uur en een celstraf van twee weken geëist voor mishandeling en diefstal. De man zou een jaar geleden een plaatsgenoot mishandeld hebben en de telefoon van het slachtoffer hebben gestolen.

Volgens de verdachte had het slachtoffer hem al een tijd lopen uitdagen. Toen hij hoorde dat twee van zijn vrienden een afspraak met de plaatsgenoot hadden om een zakje wiet te kopen, besloot hij mee te gaan.

"Ik wilde verhaal halen, hem vragen waarom hij mij 'liep te fokken'." De ontmoeting loopt bijna meteen uit de hand en de plaatsgenoot krijgt klappen. "Hij begon over mijn vriendin en familie, dat fokte mij op" aldus de man. "En dan is de druppel al snel over de emmer."


Telefoon meegenomen
De verdachte nam na de mishandeling de telefoon van zijn plaatsgenoot mee omdat hij bang was dat het slachtoffer anderen zou bellen. "Als hij dat had gedaan, dan had ik hier niet gezeten." Dat hij de telefoon daarna doorverkocht, noemt de man stom'. 


Volgens de officier van justitie is de ontwikkeling die de 22-jarige doormaakt zorgelijk. De door de reclassering als 'iemand met een rugzakje' omschreven man is inmiddels vijf keer veroordeeld. Ze wil dat de reclassering nog eens goed gaat kijken naar de man en hem nog eens goed laat onderzoeken. "Het is duidelijk dat er wel hulp moet komen."


Over twee weken doet de rechtbank uitspraak.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Meer over dit onderwerp:
112 Regio Hengelo mishandeling Nieuws 112 nieuws
Deel dit artikel: