Vijf cabaretiers op hun best in Twentse Eindejaarsconference op TV Oost

In het Wilminktheater in Enschede bereidt een vijftal Overijsselse cabaretiers zich al wekenlang voor op de Twentse Eindejaarsconference. Ook dit jaar blikken zij weer terug op het afgelopen jaar. Zoals Tukkers dat doen: lekker nuchter en zonder flantuten. Kijk en lach mee met de Twentse Eindejaarsconference op maandag 31 december om 20.20 uur.

Nathalie Baartman, André Manuel, Thijs Kemperink, Bert Eeftink (Helligen Hendrik), Jan Riesewijk en toetsenist Maarten de Groot in een show vol vaart, cabaret, muziek en Twentse humor; ‘Dat löp oe dun deur de bokse.’ Laurens ten Den, samensteller en regisseur van het spektakel: “Het zijn allemaal Twentse cabaretiers, maar ze zijn allemaal compleet anders. Overigens hoef je het niet te kunnen verstaan om het te kunnen begrijpen.” Helligen Hendrik vult aan: “We hebben allemaal ons eigen stijltje, ik ook. En dan kijken we terug op het jaar, wat er dit jaar allemaal is gebeurd aan fantastische activiteiten.”

 

De voorbereidingen, een kijkje achter de schermen en eerste flarden van de Twentse Eindejaarsconference zie je zondag om 11.35 uur in OverUIT de Kunst op TV Oost. De Twentse Eindejaarsconference zie je uitgebreid op maandag 31 december om 20.20 uur bij RTV Oost. Deze uitzending wordt op dinsdag 1 januari om 10.00 en 13.30 uur herhaald.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.