Kinderen draaien dagje mee bij Heracles Almelo en PEC Zwolle

Het is vandaag World Children’s Day, een dag die in het leven is geroepen door Unicef waarbij de kinderen in het zonnetje worden gezet. De Overijsselse clubs Heracles Almelo en PEC Zwolle doen mee aan deze actie.

De 15-jarige Jordy Schelfhorst bekleedt voor één dag de functie van coördinator van de e-sports-afdeling bij Heracles Almelo en de 11-jarige Kayleigh Groothand neemt de taken over van materiaalman Jan de Groot bij PEC Zwolle.

Uitverkoren

Op de site van Unicef hebben Heracles en PEC een officiële vacature geplaatst met daarin allerlei eigenschappen waar de e-sport coördinator en materiaalman voor een dag aan moeten voldoen. Na vele aanmeldingen zijn Jordy en Kayleigh de uitverkorenen om een dag mee te mogen lopen.

Voor beide kids is het geen dagje achterover leunen. Waar Jordy over de organisatie gaat van een FIFA-toernooi voor leerlingen van een middelbare school, daar moet Kayleigh er juist voor zorgen dat er genoeg shirtjes en broekjes klaarliggen voor de selectie, die binnenkort op trainingskamp gaat.

Drukte

"Ik vind het ontzettend leuk om te doen en zorg ervoor dat alles zo goed mogelijk verloopt." zegt een drukke Jordy die daarna ook weer snel wegvliegt om alles in de gaten te houden.

Als het aan Jordy ligt wordt hij het liefst vandaag nog E-sporter, maar als dat niet lukt dan lijkt hem een baan als coördinator van de e-sports-afdeling ook erg leuk. Ook Kayleigh krijgt aan het einde van de dag een uitstekende beoordeling van PEC’s materiaalman Jan de Groot. "Wie weet zit er wel een toekomstige materiaalvrouw in Kayleigh, ze doet het in ieder geval naar behoren."

Wat is e-sports?

E-sports is het competitief spelen van computerspelletjes tegen elkaar. Heracles Almelo heeft een heuse e-sports afdeling waar e-sporter Brian Hessing van Heracles tegen andere spelers van over de hele wereld speelt. 

Heb je opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Meer over dit onderwerp:
Almelo Regio Almelo Zwolle Nieuws
Deel dit artikel: