Het Grote Sinterklaasfeest in Zwolle heeft alle soorten pieten: "Dat maakt kinderen niets uit"

Het Grote Sinterklaasfeest in Zwolle maakt zich geen enkele zorgen over demonstraties of problemen met mensen die tegen zwarte piet zijn. Op het evenement in het Landstede Sportcentrum in Zwolle worden vanmiddag vierhonderd kinderen verwacht.

Het Grote Sinterklaasfeest is er speciaal voor kinderen uit Zwolse gezinnen met een lager inkomen. "We hebben gekleurde pieten, roetveegpieten, zwarte pieten, bruine pieten. Wij maken ons daar niet zo druk over en de kinderen al helemaal niet. Zij hebben gewoon een leuke middag", zegt organisator Bert Teitsma van de Stichting Kind in Beeld.

Afgelopen zaterdag werd een demonstratie tegen zwarte piet tijdens de intocht van Sinterklaas in Zwolle verboden, omdat de veiligheid van demonstranten in het geding zou zijn. "Wij hebben geen berichten ontvangen en maken ons geen zorgen."

Moeilijk om ouders te bereiken

In het Landstede Sportcentrum zitten vanmiddag vierhonderd kinderen uit gezinnen met een lager inkomen. Daarnaast krijgen nog eens vijfhonderd kinderen een cadeau thuisgestuurd. Toch is het voor Stichting Kind in Beeld moeilijk om ouders te bereiken. 

"Dat komt voor een deel ook door schaamte. Ouders willen niet altijd gezien worden als zielig en arm." De kinderen die vanmiddag aanwezig zijn worden daar verrast met een musical, activiteiten en cadeaus.

Heb je opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Meer over dit onderwerp:
Sinterklaas Zwolle Nieuws
Deel dit artikel: