Martine werd ineens 'de vrouw die Raalte op de kaart zette': "Eigenlijk niets voor mij"

Als Radio 2-dj Stefan Stasse in zijn programma een oproep doet voor een 'dorp met een hechte gemeenschap' om op 5 december Sinterklaas én de Top 2000-karavaan te ontvangen, stuurt Martine Walter meteen een appje. Nu is ze 'die ene vrouw die Raalte op de kaart zette'. "Ik weet niet wat me overkomt."

"Ik zat in de auto. Terwijl ik voor een stoplicht stond hoorde ik de oproep in De Staat van Stasse. Ze zochten een dorp met een hechte gemeenschap en veel lokale kinderen, zoals hij dat noemt. Toen heb ik meteen een appje gestuurd: kom maar naar Raalte."

Sinterklaasfeest
De uitnodiging die ze via dit berichtje verstuurt is voor de Pakjesavond, een Sinterklaasfeest dat vorig jaar spontaan werd georganiseerd door Stasse en zijn productieteam. 

Binnen een paar minuten krijgt Walter al antwoord: "Ik werd bijna meteen teruggebeld of ik het op de radio even wilde toelichten. Nou, da's dus niets voor mij, maar met mijn hart kloppend in mijn keel heb ik de auto maar even op een parkeerplaats gezet en mijn verhaal gedaan."

Snackbar
Met succes, want ze wordt een paar dagen later weer gebeld. Ditmaal met de vraag om met wat voorstellen te komen. "Vorig jaar is Sinterklaas, of eigenlijk Stefan Stasse in een Sinterklaaspak, naar het Friese Ysbrechtum geweest. Nu wilden ze een vergelijkbaar programmavoorstel hebben."

Ze tipt onder meer de plaatselijke snackbar en droeg wat ideeën aan voor een excentriek vervoersmiddel. "Dat sloeg blijkbaar aan, want gisteren hoorde ik dat ze daadwerkelijk langs gaan komen. Ik weet niet goed wat me nu overkomt, normaal ben ik niet zo van de spotlight."


Toch presenteert Stasse haar vanmiddag in een filmpje als 'de vrouw die Raalte op de kaart zette'. Wel lachen, aldus Walter: "Ik mag straks niet van zijn zijde wijken, begreep ik. Wat we precies gaan doen? Dat gaan we nog concreet maken de komende dagen."

Top 2000
Maar dat het gaat goed komen, daar is Walter heilig van overtuigd: "Want wat ik eigenlijk wel net zo mooi vind: de Top 2000-bus komt met twee dj's, de stembussen gaan open. Daar heb ik vooral zin in. En die drukte er omheen hoeft van mij eigenlijk niet zo. Maar toch is het leuk om eens mee te maken, dus we gaan er wat moois van maken."

Heb je opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Meer over dit onderwerp:
Salland Nieuws
Deel dit artikel: