KNVB onderzoekt relschoppers FC Twente; burgemeester buigt zich over toelaten 1400 fans

De bestorming van het veld van FC Den Bosch door een vijftiental supporters van FC Twente, krijgt een staartje. De KNVB stelt een onderzoek in, FC Den Bosch wil de schade verhalen op supporters. De gemeente Volendam bekijkt of het mogelijk is om 1400 supporters uit Twente toe te laten bij het duel Volendam - FC Twente op vrijdag 7 december.

De KNVB onderzoekt hoe het mogelijk was dat FC Twente-supporters vrijdagavond na de verloren wedstrijd tegen FC Den Bosch, ongehinderd het supportersvak konden verlaten en op weg gingen naar de fanatieke aanhang van de thuisploeg op de oost-tribune. Ze gooiden er onder meer met reclameborden, tot grote woede van de FC Twente-aanhangers die zich niet misdroegen.


Schade

FC Den Bosch wil de schade verhalen op de daders en vraagt zich af wat de rol is geweest van de stewards van de bezoekers. Deze stonden in het uitvak en konden niet beletten dat supporters het veld opgingen. FC Twente reageert hangende het onderzoek van de KNVB niet op deze kwestie.


1400 fans naar Volendam

Bij FC Volendam zagen ze het schouwspel van vrijdag met lede ogen aan. De lokale autoriteiten bestuderen het voorstel van FC Twente om 1400 toeschouwers begin december toe te laten. "De situatie is dat wij als FC Volendam de intentie hebben om de aangegeven 1.400 supporters (meer dan standaard in het uitvak red.) te verwelkomen in ons stadion", zegt de club desgevraagd.

Geen knopen over doorgehakt
"Het door FC Twente ingediende plan van aanpak wordt inmiddels besproken door de lokale autoriteit", staat in een verklaring. "De burgemeester neemt hier binnenkort een besluit over. Het spreekt voor zich dat zij de ontwikkelingen van afgelopen vrijdag zal meenemen in haar besluit, maar daar kunnen wij verder geen uitspraken over doen. We willen dan ook benadrukken dat er nog zeker geen knopen zijn doorgehakt over het wel of niet verwelkomen van de 1.400 supporters van FC Twente."

Heb je opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Deel dit artikel: