Verdachte dodelijke steekpartij Dedemsvaart blijft in de cel

"Ik ga je steken!" Dat zou verdachte J.S. hebben geroepen, voordat hij Dedemsvaarter Henk Veldsink afgelopen augustus doodstak. Dat zeggen althans verschillende getuigen van het tragische voorval.

Veldsink werd middenin de nacht bij de voordeur van de verdachte aan de Beatrixstraat neergestoken. Er was al langer sprake van spanning tussen de partijen. Het latere slachtoffer was die nacht kwaad aan de deur gekomen bij de verdachte en wilde zich naar binnen werken. De hele situatie heeft zo'n 20 tot 25 minuten geduurd. 

Henk Veldsink (Foto: Facebook)
Henk Veldsink (Foto: Facebook)
Henk Veldsink

In eerste instantie probeerde de verdachte de deur dicht te doen, zegt hij zelf. Maar toen dat niet lukte heeft hij het slachtoffer weggeduwd met een spade die in het gangetje stond. Toen het slachtoffer de spade afpakte en daarmee de deur openhield, is de verdachte naar eigen zeggen naar de keuken gegaan. Die is 2 meter van de deur. Daar heeft hij het eerste gepakt wat hij zag, een koksmes. "Niet om te steken, maar om te dreigen",  zegt hij. 

Niet bewust

Met het mes boven zijn hoofd heeft hij vervolgens getracht om het slachtoffer weg te laten gaan. Maar die bleef volhouden om binnen te komen. Vervolgens heeft de verdachte gestoken. "Maar niet met opzet en niet bewust", zegt hij. "Ik weet niet eens waar ik hem raakte, in de borst of de schouder." De verdediging doet dan ook een beroep op noodweer.

Psyche

Henk Veldsink stierf ter plaatse. Een reanimatie mocht niet meer baten. De verdachte heeft nog verzocht om het eindproces in vrijheid te mogen afwachten, maar daar ging de rechtbank niet in mee. Ze willen eerst inzicht in de psyche van de verdachte. Volgens het Openbaar Ministerie kon vrijlaten ook echt niet, omdat er nog steeds veel spanning in Dedemsvaart heerst.

Heb je opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Deel dit artikel: