Duizend schoolkinderen bij afsluiting week van de techniek in Almelo

Ze wil architect worden. Of professor. De Almelose Farah vermaakt zich in ieder geval prima op de slotdag van de Week van de techniek in sportcentrum IISPA in Almelo. Samen met zo'n duizend andere schoolkinderen.

"Nu zaaien, zodat er later geoogst kan worden." Dat is de simpele uitleg van Annemarie Heuvel van Week van de techniek over deze ondernemende dag. "Twaalf bedrijven uit Almelo hebben fors geïnvesteerd om deze dag mogelijk te maken. En de kinderen zijn erg enthousiast."

'Voor Almelo behouden'

"De hoop is natuurlijk dat deze kinderen nu beïnvloed worden door de techniek. En dat ze later, als ze eenmaal een studie hebben gekozen en daarna een baan hebben, voor Almelo behouden kunnen blijven", aldus Annemarie Heuvel.

In een hoek van één van de hallen staat professor Nova, de artiestennaam van Lisa Child. Met haar collega's van Madscience laat ze allerlei experimenten en proeven zien die met techniek te maken hebben.

'Eigen handen in brand'

"We gebruiken vaak droogijs. Als je dat combineert met heet water, krijg je een prachtig effect. Alleen daarmee kun je kinderen al een half uur vermaken. Maar de ah's en oh's zijn ook niet van de lucht als ik mijn eigen handen in brand steek."

Om de twintig minuten klinkt een toeter en verhuizen de kinderen met hun klasgenoten naar een ander deel van het complex. "Ik ben nogal druk en kan eigenlijk niet stilzitten. Dus ik denk dat ik wel iets in de techniek ga doen", zegt één van de jonge Almeloërs.

Heb je opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Deel dit artikel: