Loes Gunnewijk nieuwe bondscoach Nederlandse wielrensters

Loes Gunnewijk wordt bondscoach van de Nederlandse wielrensters. De 37-jarige oud-renster uit Zwolle was al bondscoach van de junior-vrouwen, maar haar pakket wordt nu uitgebreid.

"Het is supermooi dat ik verantwoordelijk word voor de gehele selectie", reageert Gunnewijk. "Zo kan ik de talenten nóg beter volgen, kan ik ze langer coachen en zie ik beter hoe ze zich ontwikkelen. Je weet wat er speelt en kan door de samenwerking met de teams de talentontwikkeling doorzetten. Dit geldt dan ook zeker voor de belofte-vrouwen, omdat we daar moeten zorgen voor nieuwe aanwas richting de elite-vrouwen. Bij de elite hebben we momenteel uiteraard een hele mooie en sterke groep staan en blijven we doen waar we al lange tijd mee bezig zijn; goed blijven rijden en presteren op de kampioenschappen."

Eigen bondscoach

Het is voor het eerst dat de vrouwen een eigen bondscoach krijgen. Wielerbond KNWU heeft een nieuwe constructie gemaakt, waarbij zowel de mannen als de vrouwen een eigen bondscoach hebben. Voorheen werd dat gecombineerd door één man.

"Door deze splitsing komt er nog meer aandacht voor de sporters, vooral tijdens de kampioenschappen", aldus Thorwald Veneberg, die na het recente WK stopte als bondscoach van de wegwielrenners om zich volledig te focussen op zijn werk als directeur bij de KNWU. "Daarnaast is het goed dat één persoon verantwoordelijk is voor de hele lijn bij de vrouwen. Loes Gunnewijk kan zo de junior-vrouwen tot de elite begeleiden."

Veneberg verwacht binnenkort de bondscoach voor de mannen te kunnen presenteren.

Nederlands kampioene

De 37-jarige Gunnewijk werd in 2010 Nederlands kampioene op de weg. Ze werkt sinds vorig jaar al bij de KNWU als bondscoach van de vrouwelijke junioren.

Heb je opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Meer over dit onderwerp:
loes gunnewijk Zwolle Sport Overige Sporten
Deel dit artikel: