Politie zoekt in bos Schalkhaar naar sporen plofkraken

In het onderzoek naar twee plofkraken in Deventer en Schalkhaar speurt de politie deze ochtend in een bosperceel aan de Koningin Julianaweg in Schalkhaar naar sporen die de krakers daar mogelijk hebben achtergelaten.

De politie houdt rekening met een verband tussen de twee kraken die afgelopen donderdag en vrijdag kort na elkaar plaats hadden. Wat het verband exact is, moet nog uit onderzoek blijken.

Omwonenden van de Koningin Julianaweg worden verzocht goed rondom hun woning te kijken. "Wellicht vinden ze er kledingstukken of andere spullen die er sinds donderdag of vrijdag liggen. Als dat zo is, zouden wij dat uiteraard graag horen", vertelt een politiewoordvoerster. 

Twee plofkraken

Bij een pinautomaat in het winkelcentrum Keizerslanden is afgelopen donderdag met een explosief een plofkraak gepleegd. Door de krachtige knal vloog heel de gevel uit het pand waar de geldautomaat zat. 

Een dag later was het wéér raak, toen bij een pinautomaat aan de Lindeboomsweg in Schalkhaar. De politie was snel ter plekke en zette de achtervolging in op de vluchtende verdachten die op een scooter probeerden weg te komen. 

Vuile kleding

Een 24-jarige Deventenaar is later die ochtend in verband met de plofkraak in Schalkhaar aangehouden. Hij blijft twee weken langer vastzitten. De man werd bij een stuk bos opgemerkt door agenten. De verdachte zat onder het bloed en had vuile kleding, alsof hij in de bosjes had gelegen.

Van de tweede verdachte ontbreekt nog ieder spoor.

Meer over dit onderwerp:
Plofkraak Schalkhaar Deventer Nieuws 112 nieuws
Deel dit artikel: