Politie kreeg vlak voor explosie tip over de plofkraak in Schalkhaar

De politie gaat de komende dagen extra surveilleren bij pinautomaten in Deventer en omgeving. Ook worden andere maatregelen genomen om te voorkomen dat er opnieuw een plofkraak gepleegd wordt. Dat zegtĀ Gert Telman, teamchef van politie IJselland Zuid naar aanleiding van de twee plofkraken in Deventer en Schalkhaar.

Vannacht werd in Schalkhaar een plofkraak gepleegd op een pinautomaat aan de Lindeboomsweg. De politie kreeg vlak voor de explosie een tip over verdachte mannen bij de pinautomaat, vertelt Telman. "De collega's kwamen snel ter plekke, heel kort voor de ontploffing. Ze zagen één persoon op een scooter en iemand die bij de pinautomaat handelingen verrichtte."

Na de explosie gingen de twee er op de scooter vandoor en zette de politie de achtervolging in. De scooter werd aangereden, waarna de verdachten er te voet vandoor gingen. Halverwege de ochtend werd één verdachte aangehouden, niet ver van de plek van de explosie. De 24-jarige verdachte uit Deventer zat onder het bloed en kon niet verklaren wat hij daar deed.

Telman houdt er rekening mee dat er een verband is met de plofkraak die in de nacht van woensdag op donderdag in winkelcentrum Keizerslanden in Deventer werd gepleegd. Bij beide plofkraken is voor zover de politie nu weet niets buitgemaakt.

Meer over dit onderwerp:
Deventer schalkhaar Plofkraak Nieuws
Deel dit artikel: