Schalkhaar in shock na plofkraak; "Verschrikkelijk, waar gaat dit heen?"

Na de plofkraak woensdagnacht in het Deventer winkelcentrum Keizerslanden, was afgelopen nacht Schalkhaar aan de beurt. "Ellendig gewoon."

In het centrum van het dorp doen mensen gewoon hun boodschappen. Maar de gesprekken gaan maar over één ding: de plofkraken.

Gewoon doorgaan

"Spannend", zegt Jeannet Olfthoff, eigenaresse van een kapperszaak op 50 meter afstand van de opgeblazen pinautomaat. Ze woont boven de zaak en is de ochtend na de plofkraak gewoon aan het werk. "Je hoort de knal en dat is even schrikken. Vervelend is dat je dan je huis uit moet vanwege nog meer explosiegevaar. Maar we gaan gewoon door!"

Een passant op de fiets ziet maar één oplossing: "Alle pinautomaten moeten weg, dit werkt niet op deze manier." De dame woont achter de kerk, hemelsbreed een paar honderd meter van de onheilsplek in Schalkhaar. "Maar ik heb de klap niet gehoord. Gisteren wel die knal in Keizerslanden. Heel gek ja, want dat is veel verder van mijn huis verwijderd."

Verschrikkelijk

Een echtpaar pakt de boodschappen in fietstassen bij een supermarkt, op 75 meter afstand van de totaal vernielde pinautomaat. "Verschrikkelijk, echt verschrikkelijk", zegt de vrouw over de plofkraak. "Waar gaat dit heen? Gisteren Keizerslanden, nu hier. Maar ik heb geen idee hoe je dit kunt stoppen."

Meer over dit onderwerp:
Deventer Plofkraak Schalkhaar Nieuws
Deel dit artikel: