Burgemeester Deventer: zorgen om omwonenden na plofkraken Deventer en Schalkhaar

"Dit is heel vervelend, vooral voor omwonenden die schrikken van een enorme knal." Waarnemend burgemeester König van Deventer maakt zich na de plofkraak in Schalkhaar - afgelopen nacht - en die in Deventer - gisternacht - vooral zorgen om de veiligheid van de omwonenden.

Halverwege de nacht werd in Schalkhaar een plofkraak gepleegd op een pinautomaat. De explosie veroorzaakte een flinke ravage. Omdat er nog mogelijke explosieven werden gevonden, werden panden in de omgeving ontruimd. 

Veiligheid in geding

"Er moesten zo'n honderd mensen hun huis uit en uren wachten tot de situatie weer veilig was. Dat is niet fijn. De explosieven die gebruikt worden zijn best zwaar. De schade is enorm. En dat betekent dat de veiligheid van de omwonenden in het geding is en dat vind ik zorgelijk."

Gisternacht werd een plofkraak gepleegd op een pinautomaat in winkelcentrum Keizerslanden in Deventer. Wat gaat er nu gebeuren om een volgende plofkraak te voorkomen? "Eigenlijk doet iedereen al zijn stinkende best om dit soort dingen te voorkomen. Maar ik ga vandaag wel met de politie bepalen of we ons toezicht op pinautomaten moeten intensiveren."

Halverwege de ochtend werd één verdachte aangehouden voor de plofkraak in Schalkhaar. Of er een verband is tussen beide plofkraken kan de politie nog niet zeggen.

Meer over dit onderwerp:
Deventer Schalkhaar Plofkraak Nieuws
Deel dit artikel: