Plofkraak bij pinautomaat in winkelcentrum Deventer, explosiegevaar geweken

In winkelcentrum Keizerslanden in Deventer is vannacht een plofkraak gepleegd op een pinautomaat midden in het winkelcentrum. Door de harde knal sprongen de ruiten van omliggende winkels en een naastgelegen flat eruit.

Op straat liggen veel brokstukken. De harde knal werd tot ver in de omgeving gehoord. Van meerdere woningen boven de pinautomaat en winkelpanden zijn de ruiten gesprongen. De explosie was zo krachtig, dat de gevel waarin de pinautomaat zat uit het pand vloog. 

Explosiegevaar

Het gebied rond het winkelcentrum was ruim afgezet vanwege mogelijk explosiegevaar van niet-ontplofte explosieven. De Explosieven Opruimingsdienst was ter plaatse om de pinautomaat te onderzoeken. Dat deden ze met een kleine, op afstand bestuurbare robot met een grijparm. Het onderzoek is inmiddels afgerond; er is geen explosiegevaar meer.

De EOD onderzocht de pinautomaat met een speciale robot (Foto: Rens Hulman / News United)
De EOD onderzocht de pinautomaat met een speciale robot (Foto: Rens Hulman / News United)

Drie woningen waren door de politie ontruimd. Een aantal bewoners was opgevangen bij buren of stond op straat, maar even na zeven uur mochten ze weer naar huis.

Buurtonderzoek leverde niets op

Het is nog niet bekend of de krakers iets hebben buitgemaakt. Volgens de politie gaat het om meerdere daders, die donker gekleed waren en op een scooter zijn gevlucht in de richting van de Bernoldstraat. Zij zijn ondanks een groot onderzoek in de buurt nog niet gevonden. De politie is op zoek naar mensen die mogelijks iets hebben gezien dat met de plofkraak verband kan houden.

Meer over dit onderwerp:
Plofkraak Politie Explosie EOD 112 Deventer Nieuws
Deel dit artikel: