Hellendoornse wethouder Op den Dries ondergaat stamceltransplantatie

De gemeente Hellendoorn moet het voorlopig stellen met een wethouder minder. Wethouder Dennis op den Dries (GroenLinks) ondergaat binnenkort een stamceltransplantatie. Hij is vanaf volgende week maandag afwezig voor de transplantatie en de herstelperiode.

De drie andere wethouders en de burgemeester zullen zijn taken tijdelijk waarnemen. Op den Dries heeft onder meer de beleidsterreinen duurzaamheid, afval, beheer openbare ruimte en sport en evenementen in zijn portefeuille. Verder gaat hij over het project Noordzuidverbinding en is hij coördinerend bestuurder voor Haarle.

Ernstig ziek

Op den Dries werd in 2016 getroffen door acute leukemie. Hij kreeg tijdens zijn behandeling een aantal keer een terugval, maar was in januari 2017 sterk genoeg om terug te keren in de politiek, toen nog als fractievoorzitter van GroenLinks.

Donor

Afgelopen juli maakte de wethouder bekend dat de ziekte was teruggekomen, ondanks een schema van kuren dat hij volgde. Op den Dries krijgt nu dus een stamceltransplantatie; een ingrijpende behandeling waarbij hij gezonde stamcellen van een donor krijgt toegediend die moeten zorgen voor de vorming van nieuwe bloedcellen. Die behandeling moet definitief afrekenen met de kanker.

Meer over dit onderwerp:
Hellendoorn wethouder GroenLinks leukemie Nieuws
Deel dit artikel: