OM eist cel voor Duitse junk na diefstal en bedreiging gezin uit Enschede

Het Openbaar Ministerie heeft een gevangenisstraf van twee jaar geëist tegen een 31-jarige man uit Duitsland die in januari dit jaar een gezin uit Enschede dwong om hem te helpen in zijn vlucht voor de politie.

Van de straf zijn 459 dagen voorwaardelijk. De man was vlak voor het incident betrapt bij een winkeldiefstal in Enschede. Tijdens zijn vlucht stak hij een voorbijganger die hem tegenhield neer met een spuit. 

Gezin

Daarna vluchtte hij de Van Heekgarage in. Hij sprong in een auto die net de garage uit wilde rijden. In de auto zat een stel met hun dochter. De Duitser sprong achterin, naast het meisje.

Nadat het gezin uit de auto sprong, kon de vader de Duitser uit de auto trekken. Hierna kon de politie de man aanhouden. De vader vroeg de rechters om vijfhonderd euro emotionele schadevergoeding voor zijn dochter.

Drugsverslaafd

De Duitser zit sinds zijn aanhouding vast en is van de drugs af. Daarvoor was hij jarenlang verslaafd. Als het aan de officier van justitie ligt, komt de man bij de uitspraak over twee weken op vrije voeten. Dat geeft de man de kans om in zijn geboorteland een behandeling aan te vragen. 

Over twee weken doet de rechtbank uitspraak.

Deel dit artikel: