Twentse historie in beeld in De Grolsch Veste

In een serie van grote historische foto's, stadswapens en plaatsnaamborden is vanaf komende zondag in De Grolsch Veste de historie van de streek Twente te zien.

Er zijn grote historische prenten van vaak meer dan 100 jaar oud te zien aan de wanden van de zogenoemde Hatrans Lounge in het stadion. Er is in totaal aan 24 Twentse plaatsen een plek geboden. Het initiatief is door de Enschedese club genomen om de verbondenheid tussen de Twentse steden en dorpen tot uiting te laten komen en dat met name in het stadion waar elke twee weken veel Tukkers samen komen.

Reis door de geschiedenis

"De Grolsch Veste is toch dé plek waar al die mensen uit de steden en dorpen bij elkaar komen. Daarom leek het ons mooi om dat samen te brengen in een soort reis door de geschiedenis." aldus initiatiefnemer Willie Berends van FC Twente. "Het is helemaal mooi dat we dit kunnen presenteren in de week waarin het Nedersaksisch ook erkend is."

Cabaretiers

De permanente expositie wordt komende zondag officieel geopend voorafgaand aan de wedstrijd die FC Twente-MVV. Dan zijn er optredens van de cabaretiers Thijs Kemperink en André Manuel. Laatstgenoemde komt met een alternatieve versie van het Twentse volkslied. Naast de openstelling op wedstrijddagen zal het Twentse 'museum' ook worden opgenomen in de rondleidingen in het stadion.   

Meer over dit onderwerp:
Nieuws
Deel dit artikel: