Nieuwe petitie moet investering in N35 stap dichterbij brengen

De N35 blijft een heikel punt in Overijssel. Op de weg  tussen Zwolle en Twente gebeuren veel ongelukken en staan er veel files. De weg is deels al verbreed, maar onvoldoende en dus moet er meer geld komen vanuit het Rijk, vinden de plaatselijke belangenverenigingen in Hoonhorst, Laag Zuthem, Heino, Mariënheem en Haarle.

Ze zijn een petitie gestart om de problemen onder de aandacht te brengen in Den Haag. "Organisaties als VNO-NCW en TLN steunen ons al", vertelt initiatiefnemer Niels Tomson.

Flink bedrag

Hoewel Tomson in zijn petitie geen bedragen noemt, geeft hij wel toe dat er zo'n driehonderd tot vierhonderd miljoen euro nodig is om de weg volledig op te waarderen. "Dat is een best budget", concludeert hij. "Je merkt dat de provincie hard aan het trekken is om de N35 ook in Den Haag onder de aandacht te brengen. De kansen worden groter."

De belangenverenigingen focussen zich op november. "Dan is er een overleg voor het meerjarenprogramma infrastructuur, ruimte en transport. De wegen die op die lijst komen, komen in aanmerking voor investeringen. Daar mikken we op."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.